Beschikbare Plaatsen

Extra informatie

Een level 1 thermograaf is in staat om zelfstandig thermografische inspecties uit te voeren en de resultaten helder te rapporteren.

Als Infrared Training Center licensed partner en BINDT aproved training organisation kunnen wij u opleiden tot internationaal erkend ITC en/of BINDT gecertificeerd level 1 thermograaf. Een eis die steeds vaker door opdrachtgevers wordt gesteld.

Zoals u in het bovenstaande voorbeeld kunt zien leiden “verkeerde” camera instellingen niet tot een andere “plaatje” maar wel tot sterk afwijkende temperaturen. Als level 1 thermograaf weet u hoe u deze “fouten” voorkomt.

Deze praktijkgerichte opleiding bestaat uit drie dagen theorie waarin veel praktijk demonstraties zijn verwerkt. De vierde dag is de praktijkdag. U gaat dan zelf of in tweetallen aan de slag met uw camera of u gebruikt een camera van ons. De laatste dag staat in het teken van het examen. Na een samenvatting van de gehele opleiding krijgt u 40 multiple choice vragen en dient u een themogram te analyseren.

De deelnemers ontvangen een certificaat van deelname en, bij een met goed gevolg afgelegd examen, het ITC level 1 certificaat. Indien u naast ITC ook BINDT gecertificeerd wil worden dient u direct aansluitend aan het ITC examen, 20 aanvullende multiple choice vragen te beantwoorden. Meer informatie vindt u onder BINDT certificering.

De level 1 opleiding wordt gegeven door een door het ITC aangewezen gecertificeerd level 3 thermograaf . Deze docent(e) heeft ruim 15 jaar praktijk ervaring in thermografische inspecties en geeft al meer dan 10 jaar les.

Vlaamse KMO’s kunnen gebruik maken van de KMO portefeuille.

Heeft u nog vragen omtrent deze opleiding, of wil u zeker weten dat dit de opleiding is die u nodig heeft?
Neem dan  contact met ons op.

Benodigde vooropleiding

Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist.

De deelnemers variëren in leeftijd, opleiding, beroep en ervaring. Van 18 tot 60 jaar, van installateur tot academisch onderzoeker, van dierenarts tot drone piloot, met of zonder ervaring in de thermografie.

Locaties

De cursus basis thermografie wordt op de onderstaande locaties gegeven. Voor meer informatie over bereikbaarheid en mogelijkheden tot overnachting in de nabijheid kunt u op de desbetreffende locatie klikken.

Antwerpen
Crowne Plaza Hotel, Gerard Le Grellelaan 10, 2020 Antwerpen.

Amersfoort
Arepa Argus Trainingcentrum, Terminalweg 31a, 3821 AJ Amersfoort

Incompany
De level 1 opleiding kan ook incompany gegeven worden. Klik voor meer informatie op bovenstaande link of neem contact op met ons over de mogelijkheden.

BINDT certificering

Er zijn wereldwijd diverse certificerende instanties voor thermografie. Het ITC is de grootste met in Nederland en België zo’n 500 gecertificeerde ITC Level 1 thermografen.

Een andere certificering die wij aanbieden is de persoonscertificering (PCN) van het British Institute of Non Destructive Testing (BINDT). In Nederland en Belgie zijn er ongeveer 20 BINDT Level 1 gecertificeerde thermografen.

De vereisten voor deze certificering zijn gelijk aan de ITC certificering. Met andere woorden, de opleiding is hetzelfde alleen dient u een ander examen af te leggen. U kunt het BINDT examen op dezelfde dag, aansluitend aan het ITC examen afleggen.

Voordelen van de BINDT PCN certificering is de wereldwijde erkenning en acceptatie. Met name op het gebied van niet destructief onderzoek (NDT).

De kosten van deze aanvullende certificering bedragen € 250,- excl. BTW.